Hjältar – #23 Harriet Tubman

Harriet Tubman föddes omkring 1820 i Dorchester County i Maryland och dog 10 mars 1913 i Auburn, New YorkHon var också känd som Black Moses eller Moses of her People och var en afro-amerikansk frihetskämpe. Hon var en förrymd slav som arbetade som piga, skogshuggare, tvätterska och kokerska. Hon var aktiv abolitionist och insamlade information, organiserade flykter,ledde räder, var sjuksköterska, höll tal och samlade in pengar, allt för kampen mot slaveriet och rasismen.

Lär dig mer:
Harriet Tubman, Secret Agent http://www.amazon.com/Harriet-Tubman-Secret-Agent-Daring/dp/0792278895

En reaktion på “Hjältar – #23 Harriet Tubman

  1. Pingback: Hjältar – #23 Harriet Tubman | En poddares dagbok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *