Hjältar – #20 Iqbal Masih

Iqbal Masih (1983-1995) blev som barn skuldslav i en mattfabrik i Pakistan. Efter fem år blev han fri. Han började i Bonded Labour Liberation Fronts (BLLF, Skuldslavarnas befrielseorganisation) skola. Iqbal talade till sina vänner bland matt-arbetarbarnen och på möten, och han gav många matt-arbetarbarn mod att lämna sina ägare. Iqbal hotades av mattfabrikanterna och mördades 16 april 1995. För sin kamp mot barnarbete och skuldslaveri fick han år 2000 postumt (efter sin död) det första World’s Children’s Prize, som även har ett andra namn till Iqbals minne: Iqbal Masih Award. Han är världen över symbol för kampen mot skadligt barnarbete.

Lär dig mer:
World’s Children’s Prize http://worldschildrensprize.org/iqbal-masih

En reaktion på “Hjältar – #20 Iqbal Masih

  1. Pingback: Hjältar – #20 Iqbal Masih | Bloggar för Pedagog Stockholm

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *