Hjältar – #12 Dawit Isaak

Dawit Isaak, född 1964, eritreansk-svensk journalist. Isaak kom till Sverige 1987 som flykting från kriget mellan Etiopien och Eritrea. Han blev svensk medborgare 1992 men behöll samtidigt sitt eritreanska medborgarskap. Efter kriget återvände Isaak till Eritrea, där han arbetade som journalist på den oberoende tidningen Setit. Tidningen stängdes i september 2001 sedan den givit sitt stöd åt en politisk oppositionsgrupp. I samband med detta fängslades Isaak och flera andra journalister utan rättegång. Trots flera internationella upprop har ingen rättegång inletts.

Dawit Isaak har idag, 2/6 2015, suttit fängslad i 5000 dagar (snart 14 år).

Lär dig mer:
Free Dawit https://www.freedawit.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *